08:30 - 15. mai 2018

Morgenbladet mottok pris

Litt selvskryt: Mandag mottok vi beviset for at Morgenbladet er Årets europeiske ukeavis.

Sjefredaktør Anna B. Jenssen (nr. 2 fra venstre), fotosjef Christina Ulriksen (i midten) og art director Peder Bernhardt mottok prisen for Årets europeiske ukeavis i Wien. Foto: Ludwig Schedl

European Newspaper Award ble delt ut i Wien, Østerrike i går, og Morgenbladet fikk tildelt prisen som årets avis i kategorien for ukeaviser.

European Newspaper Award er en årlig pris som tildeles for «design og konsept», og 2017-utgaven er den nittende i rekken. Prisen deles ut i fire kategorier, for beste lokalavis, regionsavis, nasjonal avis, og ukeavis. De øvrige vinnerne i 2017 er Tageblatt (lokalavis, Luxembourg), De Limburger (regionsavis, Nederland) og Handelsblatt (nasjonal avis, Tyskland). Ukeavis-prisen overtar vi fra 2016-vinneren, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

I begrunnelsen skriver juryen at Morgenbladet tilbyr en «umiskjennelig profil i form av både innhold og design». De fremhever at sideuttegningen er «rikt variert» og at «tabloidformatet gir et magasindesign», og beskriver avisen med tre stikkord: «oppslag og oppslagssaker, store fotoreportasjer og temaer visualisert med illustrasjoner».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse