Annonse
08:30 - 15. mai 2018

Morgenbladet mottok pris

Litt selvskryt: Mandag mottok vi beviset for at Morgenbladet er Årets europeiske ukeavis.

Sjefredaktør Anna B. Jenssen (nr. 2 fra venstre), fotosjef Christina Ulriksen (i midten) og art director Peder Bernhardt mottok prisen for Årets europeiske ukeavis i Wien. Foto: Ludwig Schedl
Annonse

European Newspaper Award ble delt ut i Wien, Østerrike i går, og Morgenbladet fikk tildelt prisen som årets avis i kategorien for ukeaviser.

European Newspaper Award er en årlig pris som tildeles for «design og konsept», og 2017-utgaven er den nittende i rekken. Prisen deles ut i fire kategorier, for beste lokalavis, regionsavis, nasjonal avis, og ukeavis. De øvrige vinnerne i 2017 er Tageblatt (lokalavis, Luxembourg), De Limburger (regionsavis, Nederland) og Handelsblatt (nasjonal avis, Tyskland). Ukeavis-prisen overtar vi fra 2016-vinneren, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

I begrunnelsen skriver juryen at Morgenbladet tilbyr en «umiskjennelig profil i form av både innhold og design». De fremhever at sideuttegningen er «rikt variert» og at «tabloidformatet gir et magasindesign», og beskriver avisen med tre stikkord: «oppslag og oppslagssaker, store fotoreportasjer og temaer visualisert med illustrasjoner».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse