08:26 - 01. juni 2018

Mest mot (og for) innvandring

News Alert! Amerikanske Pew Research Center har intervjuet 24 000 innbyggere i 15 vesteuropeiske land. De fant at vi nordmenn i større grad enn noen andre mener vår kultur er best, skriver Vårt Land. De kunne vi vel forutsett. Men i tillegg fant forskerne et annet unikt mønster her i landet, skriver avisen: Kristne som ikke er religiøst aktive, er langt mer tilbøyelige til å være kritiske til innvandring og minoriteter enn resten av befolkningen, mens norske kristne som går i kirken minst en gang i måneden, derimot, er langt mindre kritiske til innvandring enn gjennomsnittet. Det ser altså ut til å være en filosofisk avgrunn mellom de passive kristne (med sin «kamel og nåløye»-tilnærming til innvandring), og de aktive (som støtter «gjør porten vid»-skolen). Hvor er kong Salomo når man først har et barn som bør kuttes i to?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse