00:00 - 25. mai 2018

Lyden av Norge

Kiss, Klem og trafikkmeldinger presentert av Steinspruttelefonen. Sånn gikk uken uten NRK, og det var vel sunt?

Radiofrokost: Bjørn Faarlund har vært alternativet til NRK siden 1984, først i Radio 1 og fra 1999 i P4, hvor han nå er vert for fire timers Radiofrokost, «Norges største morgenshow». Her bak mikrofonen i Morgenbladets podkaststudio.

Det var en rar pinse. Underlige åtte dager ble det, uten NRK. Men en anledning til å gå i seg selv, kanskje? Man kan jo ikke sitte i en nisjeavis år etter år og høre på en fire prosents radiokanal og tro at man kjenner menneskene. Nei, var tanken, la oss bruke NRK-streiken til å komme ut av boblen, altså P2- og Morgenbladet-boblen. 

Dermed snurret hjulet på dabradioen som aldri før – fra Kiss og Klem til Radio Vinyl, Silkeveien og Metro Mjøsbyene. En velkommen anledning til å forstå hva de andre snakker om, de som ikke lenger tilhører NRK-universet, og som kanskje er vokst opp utenfor, de som sogner til for eksempel P4 Lyden av Norge. Effekten av forsøket var sterkt personlighetsforstyrrende.

Jørgen Slips. – Jeg tror uansett det kan være en nyttig øvelse å realitetsorientere seg litt en gang iblant, sier Bjørn Faarlund fra P4s Radiofrokost, «Norges største morgenshow.» Når det er akkurat ham vi ber om tips for hvordan man skal orke å høre intenst humørfylt reklameradio, og kanskje også tips til å få opp ratingen til Morgenbladet, er det fordi Bjørn Faarlund har vært det mest populære alternativet til NRK helt siden 1984, altså helt siden det kom alternativer.

Annonse