Annonse

Annonse

00:00 - 11. mai 2018

Ligg unna biblioteket!

Barn, vi har ikke råd til den flyinga på biblioteket. Det er kommet inkassokrav på 1537, 56 kroner, e t t t u s e n f e m h u n d r e o g t r e t t i s y v k r o n e r o g f e m t i s e k s ø r e. Fire bøker, lånt for halvannen måned siden, skulle ha vært levert  for en stund siden, og jeg er jo på vei, de ligger på jobben, jeg har dem her, knakknakknakknakk, og trommer med nøkkelkortet på stabelen, tenkte jo å levere i morgen, men kemneren er allerede i bildet, namsmannen ligger i hekken og hvisker hovedkrav, utenrettslige omkostninger og forsinkelsesrente, bøddelen kommer i natt. Før vi får halsen skåret over, skrik: Morgenbladet hater biblioteket. Alle morgenbladbarna kom igjen: Vi hater biblioteket!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse