00:00 - 04. mai 2018

Ketil Solvik-Olsen forklarer dårlig veistandard med snøen som falt for fem år siden. Ansvaret pulveriseres, skriver Aslak Bonde.

Ketil Solvik-Olsen forklarer dårlig veistandard med snøen som falt for fem år siden. Ansvaret pulveriseres, skriver Aslak Bonde.

Illustrasjon: Stine Kaasa. Kildefoto: Regjeringen.no

E16 mellom Voss og Arna utenfor Bergen ble mandag kåret til Norges dårligste vei. NRK arrangerte konkurransen, der en fagjury veide 3000 forslag opp mot hverandre. Veistykket på E16 kom på topp, fordi det er stor rasfare der og fordi det inngår som en del av stamveien mellom Oslo og Bergen. I de 28 årene veien har hatt sin nåværende standard, har 41 mennesker mistet livet og 100 er blitt hardt skadd i ulykker.

Politikere fra mange partier har i årevis snakket om behovet for forbedringer, men lite har skjedd. Nå er statusen at det kan bli byggestart for en helt ny veitrasé tidligst om fire år – kanskje senere, og sluttføringen er ventet helt på slutten av 2020-tallet. Kanskje.

Mot et slikt bakteppe var det neppe overraskende for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at han i onsdagens spontanspørretime fikk spørsmål om E16. Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson, Sverre Myrli, ville vite hvorfor befolkningen på Vestlandet må vente så lenge på forbedringer.

Annonse