Annonse
17:06 - 03. mai 2018

Historien om Astrid S

Bak enhver smørblid skolepolitiker – og enhver oppgitt lærer – står Astrid Søgnen.

Skolelederen: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen kritiseres for at Osloskolen drukner i stadig flere mål. Selv svarer hun at lærere flest er godt fornøyde – også det har hun nemlig målt.
Annonse

I 18 år har hun vært å finne i bakgrunnen på bildene når politikere besøker skoler i Oslo. Bak til høyre, bak til venstre: direktør for Utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen. Alt som er galt, og alt som er godt, med skolen i hovedstaden – det må vel ha noe med henne å gjøre?

Selv insisterer Astrid Søgnen på at hun bare oppfyller de målene politikerne har satt. Men så har hun også – gjennom år i Utdanningsdepartementet og som utvalgsleder – vært med på å få dem til å sikte mot akkurat disse målene. Den grå eminensen, hun som styrer skuta, henne det hviskes om i korridorer og på lærerværelser.

Vi ville vite hvem Astrid Søgnen er.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt