17:06 - 03. mai 2018

Historien om Astrid S

Bak enhver smørblid skolepolitiker – og enhver oppgitt lærer – står Astrid Søgnen.

Skolelederen: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen kritiseres for at Osloskolen drukner i stadig flere mål. Selv svarer hun at lærere flest er godt fornøyde – også det har hun nemlig målt.

I 18 år har hun vært å finne i bakgrunnen på bildene når politikere besøker skoler i Oslo. Bak til høyre, bak til venstre: direktør for Utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen. Alt som er galt, og alt som er godt, med skolen i hovedstaden – det må vel ha noe med henne å gjøre?

Selv insisterer Astrid Søgnen på at hun bare oppfyller de målene politikerne har satt. Men så har hun også – gjennom år i Utdanningsdepartementet og som utvalgsleder – vært med på å få dem til å sikte mot akkurat disse målene. Den grå eminensen, hun som styrer skuta, henne det hviskes om i korridorer og på lærerværelser.

Vi ville vite hvem Astrid Søgnen er.

Annonse