Annonse
17:06 - 03. mai 2018

Historien om Astrid S

Bak enhver smørblid skolepolitiker – og enhver oppgitt lærer – står Astrid Søgnen.

Skolelederen: Utdanningsdirektør Astrid Søgnen kritiseres for at Osloskolen drukner i stadig flere mål. Selv svarer hun at lærere flest er godt fornøyde – også det har hun nemlig målt.
Annonse

I 18 år har hun vært å finne i bakgrunnen på bildene når politikere besøker skoler i Oslo. Bak til høyre, bak til venstre: direktør for Utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen. Alt som er galt, og alt som er godt, med skolen i hovedstaden – det må vel ha noe med henne å gjøre?

Selv insisterer Astrid Søgnen på at hun bare oppfyller de målene politikerne har satt. Men så har hun også – gjennom år i Utdanningsdepartementet og som utvalgsleder – vært med på å få dem til å sikte mot akkurat disse målene. Den grå eminensen, hun som styrer skuta, henne det hviskes om i korridorer og på lærerværelser.

Vi ville vite hvem Astrid Søgnen er.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse