Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Finnes der mer enn sigg?

Annonse

Kjære Vetikker

Jeg leste for en tid tilbake Morgenbladets eminente etikers svar på spørsmålet «er det uetisk å spandere alkohol på en alkoholiker?». Svaret var: «Om vi nekter en voksen mann det han ønsker seg, opptrer vi ikke som sykepleiere, men som konstabler.» Til sist konkluderer etikeren: «Ofte er en halvliter og en sigg akkurat tilstrekkelig til å gjøre kvelden god. Hva mer kan vi ønske oss? Hva mer kan vi gi en annen?» Men jeg spør: Kunne det være slik, både i og utenfor disse metootider, at også vi voksne menn kunne ha godt av ikke å få det vi ønsker oss? Og kunne det være – rent hypotetisk sett – at vi kunne ønske oss noe annet enn halvliter og en sigg?

Hilsen en som liker hallitrær, men bare lukten av sigg

Vetikkeren svarer: Vet ikke.

Ok. Mens jeg har deg på tråden, så å si: Aftenposten skrev på Twitter at de hadde problemer og at «aftenposten.no vil kunne oppleves utilgjengelig». Hva er forskjellen på å oppleves utilgjengelig og å være utilgjengelig?

Vetikkeren svarer: Vet ikke.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse