Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Finnes der mer enn sigg?

Annonse

Kjære Vetikker

Jeg leste for en tid tilbake Morgenbladets eminente etikers svar på spørsmålet «er det uetisk å spandere alkohol på en alkoholiker?». Svaret var: «Om vi nekter en voksen mann det han ønsker seg, opptrer vi ikke som sykepleiere, men som konstabler.» Til sist konkluderer etikeren: «Ofte er en halvliter og en sigg akkurat tilstrekkelig til å gjøre kvelden god. Hva mer kan vi ønske oss? Hva mer kan vi gi en annen?» Men jeg spør: Kunne det være slik, både i og utenfor disse metootider, at også vi voksne menn kunne ha godt av ikke å få det vi ønsker oss? Og kunne det være – rent hypotetisk sett – at vi kunne ønske oss noe annet enn halvliter og en sigg?

Hilsen en som liker hallitrær, men bare lukten av sigg

Vetikkeren svarer: Vet ikke.

Ok. Mens jeg har deg på tråden, så å si: Aftenposten skrev på Twitter at de hadde problemer og at «aftenposten.no vil kunne oppleves utilgjengelig». Hva er forskjellen på å oppleves utilgjengelig og å være utilgjengelig?

Vetikkeren svarer: Vet ikke.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt