00:00 - 18. mai 2018

Diplomati og «rotten people»

Ambassadør Raphael Schutz mener han gjenåpner en viktig debatt ved å kalle en meningsmotstander etterkommer av Quisling.

Ordkrig: – Når jeg ser folk som ikke nøler med å sammenligne Israel med nazistene, da blir jeg mer menneskelig enn diplomatisk, sier Israels ambassadør Raphael Schutz etter feiden med en Israel-kritiker på Facebook. I august avslutter han fire år som diplomat i Norge. 

– Gratulerer med Israels 70 år som stat og med seieren i Melodi Grand Prix. Har dette vært en god uke?

– Vi feiret Israels 70 år for to uker siden i tråd med den hebraiske kalenderen, og 14. mai var årsdagen ifølge den gregorianske kalenderen. Vi feiret med stolthet. Hvis du sammenligner hvor vi var ved starten i 1948 og hvor vi er i dag, med alle problemene vi har, så er det gode grunner til å være stolt. Eurovisjon-seieren var fin, men ikke noe jeg vil gi nasjonal betydning.

– Da USA åpnet sin ambassade i Jerusalem mandag, kalte statsminister Benjamin Netanyahu det en vidunderlig dag. Hvorfor var den vidunderlig?

Annonse