Annonse
00:00 - 18. mai 2018

Diplomati og «rotten people»

Ambassadør Raphael Schutz mener han gjenåpner en viktig debatt ved å kalle en meningsmotstander etterkommer av Quisling.

Ordkrig: – Når jeg ser folk som ikke nøler med å sammenligne Israel med nazistene, da blir jeg mer menneskelig enn diplomatisk, sier Israels ambassadør Raphael Schutz etter feiden med en Israel-kritiker på Facebook. I august avslutter han fire år som diplomat i Norge. 
Annonse

– Gratulerer med Israels 70 år som stat og med seieren i Melodi Grand Prix. Har dette vært en god uke?

– Vi feiret Israels 70 år for to uker siden i tråd med den hebraiske kalenderen, og 14. mai var årsdagen ifølge den gregorianske kalenderen. Vi feiret med stolthet. Hvis du sammenligner hvor vi var ved starten i 1948 og hvor vi er i dag, med alle problemene vi har, så er det gode grunner til å være stolt. Eurovisjon-seieren var fin, men ikke noe jeg vil gi nasjonal betydning.

– Da USA åpnet sin ambassade i Jerusalem mandag, kalte statsminister Benjamin Netanyahu det en vidunderlig dag. Hvorfor var den vidunderlig?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse