Annonse

Annonse

00:00 - 11. mai 2018

Den nye silkeveien, sørvestlig linje

Velkommen til Madaraka Express og et rullende seminar om Kinas rolle i Afrika. For dem som blir igjen noen dager i Mombasa, har vi lagt inn et møte med Karius og Baktus i bikini. 

Overoppsyn og oppsyn: Det er ikke godt å si hva de gjør, for det er andre som har flagget og vifter toget av sted, men det står en kineser på hver stasjon, med føttene i et kvadrat. I et annet kvadrat står en kenyaner.

To kvadrater er streket opp på hver perrong mellom hovedstaden Nairobi og havnebyen Mombasa. I det ene kvadratet skal det stå en kineser. I det andre en kenyaner. Ut av stasjonsbygningen, stramme og strunke, kommer de anstigende når toget siger inn mot en stasjon. Presis i det toget stanser, er de på plass i hvert sitt kvadrat. Hva gjør de? Holder oppsyn. Kineseren skal ha overoppsynet med jernbanen i fem år fremover, men Kenya har likevel døpt toget selvstendighetsekspressen. Velkommen om bord på Madaraka Express. 

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse