Annonse
08:26 - 01. juni 2018

Brasiliansk bensinbaluba

Annonse

Det var krigstilstander i Brasil sist helg. Etter en ukelang streik mot økte bensinpriser, trakk lastebilsjåførene ut i gatene og blokkerte veier over hele landet. Nesten jernbaneløse Brasil er helt avhengig av transport via trailere, og streiken førte til at fabrikker måtte stenge, butikkhyllene i storbyene raskt ble tømt for mat, mens enorme køer og kaos preget gatene. Til slutt satte Brasils meget upopulære president Michel Temer inn hæren mot sjåførene. Et par dager senere lovet han å sette ned bensinprisen igjen, hvorpå enkelte medier meldte at streiken var over. Men mange sjåfører nekter å tro på presidentens ord, og sier at prisene snart igjen kommer til å skyte i været.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse