Annonse
12:31 - 12. april 2018

Vent og se

Saudierne toner ned den religiøse imperialismen. Det er nytt.

Avventende: Det er ofte langt mellom ord og handling i Saudi-Arabia, sier forsker Thomas Hegghammer. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Den muslimske verdensligaen har en mørk historie. De gjorde mye galt på 1980-tallet, fastslår Thomas Hegghammer, seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Han har skrevet flere bøker om Saudi-Arabia og jihadisme og peker på at generalsekretær Mohammad Alissas retorikk er mer offensiv enn det som er kommet før fra MWL.

– Men det er lenge siden det offisielle Saudi-Arabia har støttet ekstremisme. Problemet har ikke vært radikalisme på toppen, men at de radikale ikke lytter til de offisielle autoritetene, sier Hegghammer.

Men han tilføyer:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt