Annonse
12:31 - 12. april 2018

Vent og se

Saudierne toner ned den religiøse imperialismen. Det er nytt.

Avventende: Det er ofte langt mellom ord og handling i Saudi-Arabia, sier forsker Thomas Hegghammer. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Den muslimske verdensligaen har en mørk historie. De gjorde mye galt på 1980-tallet, fastslår Thomas Hegghammer, seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). Han har skrevet flere bøker om Saudi-Arabia og jihadisme og peker på at generalsekretær Mohammad Alissas retorikk er mer offensiv enn det som er kommet før fra MWL.

– Men det er lenge siden det offisielle Saudi-Arabia har støttet ekstremisme. Problemet har ikke vært radikalisme på toppen, men at de radikale ikke lytter til de offisielle autoritetene, sier Hegghammer.

Men han tilføyer:

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse