Annonse
00:00 - 06. april 2018

Skylder på Iran

Saudi-Arabia mener å ha folkeretten på sin side i krigen i nabolandet.

Kongens rådgiver: Abdullah al-Rabeeah leder Saudi-Arabias nødhjelsorganisasjon KSRelief, som FN samarbeider med for å få nødhjelp inn i krigsherjede Jemen. 
Annonse

I Jemen, Saudi-Arabias naboland i sør, er over tre fjerdedeler av befolkningen, mer enn 22 millioner mennesker, avhengige av nødhjelp. I over tre år har en saudiledet koalisjon gjennomført daglige luftangrep i Jemen. Saudi-Arabia får massiv kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner for å bombe skoler, sykehus og private hjem og anklages for å bryte folkeretten ved å ramme sivile mål. Myndighetene i land som USA og Frankrike får kraftig kritikk for å selge våpnene som saudierne bruker i militæroperasjonen.

– Sammenlign konflikten med Syria, se på antall drepte, ødeleggelsene og hvilke våpen som brukes, og du vil se forskjell. Det er takket være Saudi-Arabia og koalisjonen, sier Abdullah al-Rabeeah. Han er leder for Saudi-Arabias statlige nødhjelpsorganisasjon King Salman Humanitarian Aid & Relief Centre (KS Relief), tidligere helseminister og en av kong Salmans nære rådgivere. Han avviser overfor Morgenbladet at koalisjonen bryter folkeretten, og hevder at den tar særlig ansvar for ikke å ramme sivile.

Les også: Kronprinsens revolusjon

Annonse