Annonse
00:00 - 27. april 2018

Satire i selvhatets tid

Virkeligheten har tatt seg for store friheter. Et opprop på vegne av fortvilte humorister.

Annonse

Arbeiderpartiet har valgt Trond Giske som sin nye mediepolitiske talsmann. I den anledning ønsker undertegnede, som i denne spalte fusker i tøysefaget, å heve stemmen. På vegne av humorister, spøkefugler, satirikere, tøysekopper og løjelige latterister over det ganske land: Slutt å stjele ideene våre!

Giskes retur som talsmann for medier, etter å ha tilbragt slutten av fjoråret med knallhard kritikk av mediene for vår utilbørlige grafsing i grafsing, er et åpenbart plagiat av titusener av vitser dratt rundt bordet på lønningspilsen. Selvsagt hadde det vært enda mer treffende om Giske tok over jobben som familiepolitisk talsmann. Det ville vært like bra som den hysterisk overdrevne sesongen av Stortinget der Ulf Leirstein skulle sitte i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Når jeg først har ordet, vil jeg gjerne også få rette en pekefinger mot et annet voksende problem: Opportunistisk selvsjåvinisme. Det er ikke lett å vite hvor mange mennesker «vi» viser til i «vi har lyst på», så vi får ta noen forbehold: I anledning saken om at en eller flere senterpartikarer har sendt en eller flere ufine meldinger til en eller flere tidligere partiledere de eller den også har tilbragt ett eller flere år i maktkamp og konflikt med, har det dukket opp en form for forsvar som ødelegger årevis med satirisk virksomhet. En fylkesleder i Finnmark påstår at slike meldinger aldri ville vært noen sak der. En hel bråte trøndere har stått frem, både i anledning denne saken, i anledning Giske, og i anledning gjestene på Borten Moes bryllupsfest, og forklart at saken beror på en helt ufarlig kulturmisforståelse. Det er bare disse hipsterne i hovedstadspressen som ikke kjenner trøndere.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse