Annonse
00:00 - 20. april 2018

Per Sandberg ga Frode Reppe «en god klem»

Arkivfoto: Christian Belgaux
Annonse

I sjømatnasjonen har uken vært preget av «Frode Reppe-saken». Lakselobbyist Reppe (portrettert her i avisen 25. august) har saksøkt Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) for usaklig oppsigelse. Han fikk sparken fordi han blant annet forsøkte å drive skjult påvirkning via fiskeriminister Per Sandbergs private e-postadresse. I retten er det kommet frem at Reppe og statssekretær Roy Angelvik er gamle kjente, og at Angelvik ifølge Reppe ga lobbyisten børssensitiv informasjon. «Jeg fikk vite veldig mye som var konfidensielt», sa Reppe ifølge Dagbladet. Reppe sier Per Sandberg ga ham sin private e-postadresse, så han kunne sende «sensitiv informasjon» til ministeren, «det var ikke jeg som valgte kjøkkenveien». Sandberg har avvist overfor Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité at han ga Reppe sin privatadresse, og påstår at all kommunikasjon han mottar som statsråd journalføres. Torsdag vitnet Sandberg i retten. Han fikk ikke spørsmål om hvorvidt Reppe, eller han selv, lyver, men sa at han «ikke reagerte negativt» på at Reppe ville kontakte ham privat. På vei ut av rettssalen fikk han spørsmål fra Dagbladet om hvorfor han ga Reppe sin private adresse, og svarte: «Dere skal få svar, men ikke i dag.» Fiskeribladet melder at Sandberg ga lobbyist Reppe «en god klem».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Valgvinnerne ble det rurale veipartiet Senterpartiet og det urbane anti-veipartiet De Grønne. Trolig aner vi her et frempek mot neste stortingvalg, hvor klima- og miljøpolitikken…»