10:49 - 25. april 2018

Munch på vei til Saudi-Arabia

Munch-museet i Oslo planlegger en større utstilling i Saudi-Arabia neste år, i et milliardbygg tegnet av norske Snøhetta for oljeselskapet Saudi Aramco.

Nyåpnet: Her i Kong Abdulaziz-senteret for verdenskultur i Dhahran skal Munchs bilder etter all sannsynlighet stilles ut for første gang i den arabiske verden. Informasjonssjef Abdullah Abdullah (til venstre) viser rundt i det storslåtte senteret.

Kong Abdulaziz senter for verdenskultur ruver med sine buede former i landskapet utenfor Dhahran, oljebyen ved Gulf-kysten øst i Saudi-Arabia. På oppdrag fra verdens største oljeselskap, Saudi Aramco, har norske Snøhetta tegnet et futuristisk kultursenter, som etter ti års arbeid blir ferdigstilt i år. Den første store utstillingen der skal etter planen være en Munch-utstilling i samarbeid med Munchmuseet og Snøhetta.

– Vi har snakket med senteret i tre år, og har en god dialog om en mulig Munch-utstilling i det nye kulturhuset. Vi utreder mulighetene nå, sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet.

Henrichsen sier at samtalene er rettet inn mot en utstilling i 2019, og planen er at den skal bestå av rundt 50 verk. Utstillingen skal vises i byggets største rom, eller snarere en hall, som er kledd med kobber på veggene og i taket. Om utstillingen blir gjennomført, vil det være første gang en større Munch-utstilling blir organisert i et arabisk land.

Annonse