Annonse
10:49 - 25. april 2018

Munch på vei til Saudi-Arabia

Munch-museet i Oslo planlegger en større utstilling i Saudi-Arabia neste år, i et milliardbygg tegnet av norske Snøhetta for oljeselskapet Saudi Aramco.

Nyåpnet: Her i Kong Abdulaziz-senteret for verdenskultur i Dhahran skal Munchs bilder etter all sannsynlighet stilles ut for første gang i den arabiske verden. Informasjonssjef Abdullah Abdullah (til venstre) viser rundt i det storslåtte senteret.
Annonse

Kong Abdulaziz senter for verdenskultur ruver med sine buede former i landskapet utenfor Dhahran, oljebyen ved Gulf-kysten øst i Saudi-Arabia. På oppdrag fra verdens største oljeselskap, Saudi Aramco, har norske Snøhetta tegnet et futuristisk kultursenter, som etter ti års arbeid blir ferdigstilt i år. Den første store utstillingen der skal etter planen være en Munch-utstilling i samarbeid med Munchmuseet og Snøhetta.

– Vi har snakket med senteret i tre år, og har en god dialog om en mulig Munch-utstilling i det nye kulturhuset. Vi utreder mulighetene nå, sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet.

Henrichsen sier at samtalene er rettet inn mot en utstilling i 2019, og planen er at den skal bestå av rundt 50 verk. Utstillingen skal vises i byggets største rom, eller snarere en hall, som er kledd med kobber på veggene og i taket. Om utstillingen blir gjennomført, vil det være første gang en større Munch-utstilling blir organisert i et arabisk land.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt