00:00 - 20. april 2018

Kristenmediene er ingen søndagsskole

På slutten av 1980-tallet fikk Helge Simonnes ideen om å lage et kristent medieimperium. Nå kan en borgerkrig i Kristen-Norge velte hele konsernet.

Va det du, Mentor? På den ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier skulle mistillitsforslaget mot styreleder Tomas Brunegård (til høyre) behandles. Bildet er tatt under avstemningen. Til venstre: konsernsjef Per Magne Tveiten og organisasjons- og utviklingsdirektør Kristin Steien Bratlie.

Mandag ettermiddag går en kø fra fortauet i Kristian IVs gate i Oslo, inn døren på Håndverkeren kurs og konferansesenter, opp trappen til andre etasje og frem til møtesalen Galleriet. I køen er redaktør i den kristne avisen Dagen, Vebjørn Selbekk, med sin sedvanlige piggsveis, tidligere KrF-politiker og utenriksminister Knut Vollebæk står der med sine tenner, og kommentator og grand old man i Dagsavisen, Arne Strand, i svarte, runde briller. Rundt dem står kveldens hovedpersoner.

– Jeg har med meg fem fullmakter, roper en eldre herre fra Gjøvik. 

Køen består av store, små og bitte små aksjonærer i Mentor Medier. De er samlet for å delta på ekstraordinær generalforsamling i det lille norske medieimperiet. Det blafrer i sammenbrettede bunker med fullmakter for stemmegivning som blir trukket ut av innerlommer på allværsjakker og så sirlig loggført i døren. 

Annonse