Annonse
00:00 - 20. april 2018

Kristenmediene er ingen søndagsskole

På slutten av 1980-tallet fikk Helge Simonnes ideen om å lage et kristent medieimperium. Nå kan en borgerkrig i Kristen-Norge velte hele konsernet.

Va det du, Mentor? På den ekstraordinære generalforsamlingen i Mentor Medier skulle mistillitsforslaget mot styreleder Tomas Brunegård (til høyre) behandles. Bildet er tatt under avstemningen. Til venstre: konsernsjef Per Magne Tveiten og organisasjons- og utviklingsdirektør Kristin Steien Bratlie.
Annonse

Mandag ettermiddag går en kø fra fortauet i Kristian IVs gate i Oslo, inn døren på Håndverkeren kurs og konferansesenter, opp trappen til andre etasje og frem til møtesalen Galleriet. I køen er redaktør i den kristne avisen Dagen, Vebjørn Selbekk, med sin sedvanlige piggsveis, tidligere KrF-politiker og utenriksminister Knut Vollebæk står der med sine tenner, og kommentator og grand old man i Dagsavisen, Arne Strand, i svarte, runde briller. Rundt dem står kveldens hovedpersoner.

– Jeg har med meg fem fullmakter, roper en eldre herre fra Gjøvik. 

Køen består av store, små og bitte små aksjonærer i Mentor Medier. De er samlet for å delta på ekstraordinær generalforsamling i det lille norske medieimperiet. Det blafrer i sammenbrettede bunker med fullmakter for stemmegivning som blir trukket ut av innerlommer på allværsjakker og så sirlig loggført i døren. 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt