Annonse
00:00 - 13. april 2018

Heh

Annonse

Hei. Latter er vanskelig for oss som skriver på papir. Først er det valg av vokal: «Hi-hi» lyder snilt og feminint, «hø-hø» vulgært og bøllete. «He-he» er en ond latter. Oftest er vel «ha-ha» mest sakssvarende – en enkel og ærlig, ganske pregløs måte å le på. Så er det ortografien: Skriver man «haha», «ha ha» eller «ha-ha»? Morgenbladets huslingvist hevder at det siste er det riktige. Men fremstår ikke «ha-ha» som mer nølende, usikker latter enn «haha»? Og hvordan blir rettskrivningen når man vil nedtegne en ordentlig latterkule? «Ha-ha-ha-ha-ha-ha»? Nei, da er vi over i noe annet, vi må også i skrift følge luftstrømmen fra lungene og ut gjennom fjeset. Hrmpf.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.