Annonse
00:00 - 13. april 2018

Heh

Annonse

Hei. Latter er vanskelig for oss som skriver på papir. Først er det valg av vokal: «Hi-hi» lyder snilt og feminint, «hø-hø» vulgært og bøllete. «He-he» er en ond latter. Oftest er vel «ha-ha» mest sakssvarende – en enkel og ærlig, ganske pregløs måte å le på. Så er det ortografien: Skriver man «haha», «ha ha» eller «ha-ha»? Morgenbladets huslingvist hevder at det siste er det riktige. Men fremstår ikke «ha-ha» som mer nølende, usikker latter enn «haha»? Og hvordan blir rettskrivningen når man vil nedtegne en ordentlig latterkule? «Ha-ha-ha-ha-ha-ha»? Nei, da er vi over i noe annet, vi må også i skrift følge luftstrømmen fra lungene og ut gjennom fjeset. Hrmpf.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse