Annonse
00:00 - 27. april 2018

Full strid om trans-rapport

En ny rapport som skal styre behandlingen av transpersoner, er altfor dårlig. Det mener halve arbeidsgruppen som har laget den.

Hard kamp: Forrige uke demonstrerte et hundretalls mennesker foran Stortinget, og krevde bedre behandling for transpersoner. Men nå er det full splid om en rapport som skulle vise hvordan det kunne skje.
Annonse

«Jeg sitter med en ubehagelig følelse av kun å ha vært et slags alibi i denne arbeidsgruppa. Det kan virke som om man på forhånd har bestemt seg for konklusjonen.»

Det skriver fastlege Thomas Tønseth i sin kommentar til en ny Helse Sør-Øst-rapport om behandling for transpersoner – som han selv har vært med på å lage.

Som Morgenbladet skrev forrige uke: Knapt noen benekter at mange norske transpersoner, mennesker som føler ubehag med kjønnet de er tildelt, i dag har et altfor dårlig helsetilbud. Men så følger bare uenighet: Skal Rikshospitalets Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme (NBTS) – den eneste offentlige klinikken i Norge – ta imot flere pasienter? Skal også andre behandlingssteder kunne behandle pasienter på NBTS’ felt, og hva med alle de transpersonene som ikke passer inn i klinikkens definisjon?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse