Annonse
00:00 - 20. april 2018

En helt normal person

Å være trans er ikke sykt, slår verdens leger straks fast. Skal August Løken, som hverken føler seg som mann eller kvinne, dermed få bestemme selv hvordan kroppen skal se ut?

Sjel, og kropp: På langt nær alle ikke-binære transpersoner er ute etter medisinsk hjelp: Ofte vil de bare få bli forstått og akseptert, selv om de er vanskelig å plassere i boksen «mann» eller «kvinne». Men for Løken er ikke det et alternativ – kroppen de ble født med, er og blir feil.
Annonse

Hei, jeg vil bare informere dere om at jeg er ikke-binær trans, og bruker «de/dem»-pronomen. Hvis det blir problemer, er det bare å bruke navnet mitt i stedet.

Det var i fjor høst at August Løken (19) skrev innlegget på Facebook. Tredje klasse på medier og kommunikasjon-linjen i Fredrikstad var i ferd med å ta til, og i løpet av det siste året hadde Løken kommet ut som trans til de fleste nære rundt seg. Like greit å gi beskjed i klassens facebookgruppe også, en gang for alle.

– Det ble ikke møtt særlig bra, sier de – ikke han eller hun – stille.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt