Annonse
00:00 - 20. april 2018

Det norske cowboy-selskapet

Det norske oljeselskapet DNO overkjører ansatte og myndigheter i Jemen. Nå skal selskapet inn på norsk sokkel.

Hilser til LO: Anees Alhetari (i midten med solbriller) og kollegaene takker den internasjonale fagforeningen Industri All i tillegg til norske LO og fagforbundet Industri Energi. Foto: Jalal Hamud
Annonse

Anees Alhetari er frustrert. Den 43 år gamle oljeingeniøren fra Jemen hadde jobbet for DNO i tretten år da han ble sagt opp per sms, uten forvarsel. Det skjedde i april 2015. Siden da har han ikke fått lønnen han har krav på ifølge den jemenittiske arbeidsmiljøloven.

– Hvorfor nekter de å betale ut det som tilhører oss, i de vanskelige tidene vi går gjennom, spør han på en ustabil telefonlinje fra Sana.

Alhetari bor i hovedstaden sammen med kone og tre barn. Jemen har vært herjet av borgerkrig de siste tre årene, og krigen har ført landet som fra før var den arabiske verdens fattigste, inn i en humanitær krise. Anees Alhetari sliter med å skaffe mat og medisiner til familien. Huseieren stengte av vannet for ti måneder siden.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.