00:00 - 13. april 2018

Den skal tidlig kverkes

Krim og barnebøker går opp i en drøyere enhet.

Gamle barnebøker blir som nye når de slås sammen med krim. Foto: Weegee (Arthur Fellig) / ICP / Getty Images

Informasjonen som følger, er basert på rykter som ble viderebragt av upålitelige kilder i et smug som plutselig dukket opp, midt mellom Bibliotekbaren og Sehesteds plass, en midnatt med fullmåne.

Jørn Lier Horst omtales gjerne (i hvert fall av seg selv) som en av Nordens fremste krimforfattere. Det skapte sjokkbølger i bokstablene da eks-politimannen, som i fjor skal ha solgt 400 000 krimbøker for barn og voksne, nylig startet eget forlag sammen med hotelleier Petter Stordalen. Men allerede før de to kumpanene har rukket å gi ut noe, hviskes det om at et enda nyere og frekkere forlag er i ferd med å bli til i Oslos litterære underverden.

Mens Horst går den gammeldagse omveien og finner på bøker selv, har dette forlaget oppdaget en genial snarvei: Gamle barnebøker blir som nye når de slås sammen med krim, og vice versa. Advarselen «Vær forsiktig med sagen, Albert» klinger helt annerledes når den dukker opp i boken Albert Åberg og dødsredskapene.

Annonse