Annonse
08:12 - 12. april 2018

Barnematprodusenter sier nei til oppdrettslaks

Nestlé og Hipp er bekymret for ethoxyquin, og unngår oppdrettslaks i barnematen. Flere lakseprodusenter jobber med erstatninger til stoffet.

Ingen oppdrettslaks: – Vi garanterer at råvarene er fri for ethoxyquin, sier Monica Wadell i barnematprodusenten Hipp, som ikke bruker oppdrettslaks i sine produkter. Illustrasjonsfoto: Gianni Diliberto / Getty Images
Annonse

Nestlé har i flere år vært opptatt av ethoxyquin og har fulgt den internasjonale diskusjonen om det syntetiske tilsetningsstoffet nøye, opplyser Anders Tharaldsen, matregelverksansvarlig i Nestlé Norge.

Allerede i 2013 sluttet den sveitsiske matgiganten å bruke oppdrettslaks som kunne inneholde stoffet.

– På grunn av de svært strenge regelverkskravene for restmengder av dette stoffet i barnemat, besluttet vi at vi ikke kunne bruke oppdrettslaks som ingrediens. Vi bruker villfanget laks i stedet. Vi ønsker ikke å bruke oppdrettslaks på grunn av det mulige innholdet av ethoxyquin, sier Anders Tharaldsen.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt