Annonse
08:12 - 12. april 2018

Barnematprodusenter sier nei til oppdrettslaks

Nestlé og Hipp er bekymret for ethoxyquin, og unngår oppdrettslaks i barnematen. Flere lakseprodusenter jobber med erstatninger til stoffet.

Ingen oppdrettslaks: – Vi garanterer at råvarene er fri for ethoxyquin, sier Monica Wadell i barnematprodusenten Hipp, som ikke bruker oppdrettslaks i sine produkter. Illustrasjonsfoto: Gianni Diliberto / Getty Images
Annonse

Nestlé har i flere år vært opptatt av ethoxyquin og har fulgt den internasjonale diskusjonen om det syntetiske tilsetningsstoffet nøye, opplyser Anders Tharaldsen, matregelverksansvarlig i Nestlé Norge.

Allerede i 2013 sluttet den sveitsiske matgiganten å bruke oppdrettslaks som kunne inneholde stoffet.

– På grunn av de svært strenge regelverkskravene for restmengder av dette stoffet i barnemat, besluttet vi at vi ikke kunne bruke oppdrettslaks som ingrediens. Vi bruker villfanget laks i stedet. Vi ønsker ikke å bruke oppdrettslaks på grunn av det mulige innholdet av ethoxyquin, sier Anders Tharaldsen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.