08:12 - 12. april 2018

Barnematprodusenter sier nei til oppdrettslaks

Nestlé og Hipp er bekymret for ethoxyquin, og unngår oppdrettslaks i barnematen. Flere lakseprodusenter jobber med erstatninger til stoffet.

Ingen oppdrettslaks: – Vi garanterer at råvarene er fri for ethoxyquin, sier Monica Wadell i barnematprodusenten Hipp, som ikke bruker oppdrettslaks i sine produkter. Illustrasjonsfoto: Gianni Diliberto / Getty Images

Nestlé har i flere år vært opptatt av ethoxyquin og har fulgt den internasjonale diskusjonen om det syntetiske tilsetningsstoffet nøye, opplyser Anders Tharaldsen, matregelverksansvarlig i Nestlé Norge.

Allerede i 2013 sluttet den sveitsiske matgiganten å bruke oppdrettslaks som kunne inneholde stoffet.

– På grunn av de svært strenge regelverkskravene for restmengder av dette stoffet i barnemat, besluttet vi at vi ikke kunne bruke oppdrettslaks som ingrediens. Vi bruker villfanget laks i stedet. Vi ønsker ikke å bruke oppdrettslaks på grunn av det mulige innholdet av ethoxyquin, sier Anders Tharaldsen.

Annonse