Annonse
00:00 - 27. april 2018

Bare behold navnet!

Foto: Morgenbladet
Annonse

 «Her åpner Norges største halal kjøttmarked. Lille Svinesund kjøttsenter.» Ingenting å si på denne, fra Grønland i Oslo. Svinesund klinger godt, også i muslimers ører, det går i alle fall busser dit for halalhandel. Kanskje har kjøttsenterets innehaver også konsultert Store norske leksikon, som forteller at stedsnavnets opphav er omdiskutert, det kan være kommet av svear, og altså bety «svenskesundet», eller det kan sikte til skjær, svin, i sundet. Men er ikke betegnelsen for skjæret assosiert fra griserumpa? Kanskje ikke. Ikke noe å bry seg om uansett. Behold navnet. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt