Annonse
00:00 - 13. april 2018

Avvik fra avvik

Annonse

Møtereferat ble det ikke, noe vi beklager, men innkallingen, altså pressemeldingen, var forskriftsmessig pirrende. Den kom fra Jødisk Museum i Oslo og bar tittelen: «Sex Will Always Exist». Debatten, som foregikk onsdag, skal ha tatt utgangspunkt i en fotobok av Nora Savosnick, en fotograf som ifølge pressemeldingen «følger en postoperativ transkjønnet kvinnelig israelsk soldat som ønsker å konvertere til ortodoks jødedom». Vi rynket og rynket brynene, og rynket selve hjernen, i forsøk på å finne medfølelsens, eventuelt harmens, befippelsens eller oppskjørtelsens grunnlag, men kom til den befriende erkjennelse av at når avvikene er mange nok, vil de summere seg til  å oppheve hverandre slik at dette mennesket er helt vanlig. Debattleder var Morgenbladets tidligere filmanmelder, A4-mennesket Bjørn Gabrielsen.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse