Annonse
00:00 - 13. april 2018

Avvik fra avvik

Annonse

Møtereferat ble det ikke, noe vi beklager, men innkallingen, altså pressemeldingen, var forskriftsmessig pirrende. Den kom fra Jødisk Museum i Oslo og bar tittelen: «Sex Will Always Exist». Debatten, som foregikk onsdag, skal ha tatt utgangspunkt i en fotobok av Nora Savosnick, en fotograf som ifølge pressemeldingen «følger en postoperativ transkjønnet kvinnelig israelsk soldat som ønsker å konvertere til ortodoks jødedom». Vi rynket og rynket brynene, og rynket selve hjernen, i forsøk på å finne medfølelsens, eventuelt harmens, befippelsens eller oppskjørtelsens grunnlag, men kom til den befriende erkjennelse av at når avvikene er mange nok, vil de summere seg til  å oppheve hverandre slik at dette mennesket er helt vanlig. Debattleder var Morgenbladets tidligere filmanmelder, A4-mennesket Bjørn Gabrielsen.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.