Annonse
00:00 - 06. april 2018

Anglofile tech-fantaster

Annonse

Sist uke la Frankrikes president, Emmanuel Macron, frem en ny, dristig nasjonal plan: De neste fem årene skal landet bruke 1,5 milliarder euro, over 14 milliarder norske kroner, på å gjøre landet ledende på kunstig intelligens-forskning. Pengene skal støtte start-ups, gjøre det lettere for forskere å spre sin kunnskap, og dermed lokke klodens smarteste hjerner (og harddisker, antar vi) til Paris. Men dette må ikke skygge over den egentlige nyheten, mener tech-magasinet Wired. Det sjokkerende er at presidenten gjennomførte et eksklusivt intervju med dem om strategien, «entirely in English». Franskmenn er blitt teknologioptimister og snakker engelsk helt frivillig? Det er åpenbart bare å begynne å blande ut rødvinen med cola først som sist.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse