Annonse
00:00 - 20. april 2018

2018: Litt som 1918

Annonse

En type multiresistent tyfus sprer seg i Pakistan, meldte landets Folkehelseinstitutt via The New York Times denne uken. Tyfusbakterien forskerne har funnet, som har spredt seg og drept mennesker i landet siden 2016, responderer kun på én type antibiotika. Nyheten føyer seg inn i en rekke av nedslående comeback som fortidens helseproblemer har gjort i det siste. I Oslo brøt meslinger igjen ut i februar, amerikanske helsemyndigheter melder for første gang på tiår om utbrudd av sykdommen «black lung» blant kullgruvearbeidere, og Storbritannia opplever for tiden det største utbruddet av skarlagensfeber – en av 1800-tallets store barnemordere – på 50 år. For øvrig dukker Svartedauden fortsatt opp med jevne mellomrom, og i USA og New Zealand får stadig flere syfilis.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.