Annonse
00:00 - 20. april 2018

2018: Litt som 1918

Annonse

En type multiresistent tyfus sprer seg i Pakistan, meldte landets Folkehelseinstitutt via The New York Times denne uken. Tyfusbakterien forskerne har funnet, som har spredt seg og drept mennesker i landet siden 2016, responderer kun på én type antibiotika. Nyheten føyer seg inn i en rekke av nedslående comeback som fortidens helseproblemer har gjort i det siste. I Oslo brøt meslinger igjen ut i februar, amerikanske helsemyndigheter melder for første gang på tiår om utbrudd av sykdommen «black lung» blant kullgruvearbeidere, og Storbritannia opplever for tiden det største utbruddet av skarlagensfeber – en av 1800-tallets store barnemordere – på 50 år. For øvrig dukker Svartedauden fortsatt opp med jevne mellomrom, og i USA og New Zealand får stadig flere syfilis.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Løsningen ligger i problemet.»