Annonse
07:46 - 16. mars 2018

Navnene og tallet

Israels nasjonale holocaustinstitusjon har i mer enn 60 år prøvd å samle navnene på alle jødene som ble drept av nazistene. Det er en umulig oppgave.

Monumentalt: Yad Vashem, Israels nasjonale holocaustinstitusjon og -minnesmerke, ligger på vestsiden av Herzl-fjellet i Jerusalem, og er tegnet av arkitekten Moshe Safdie.
Annonse

Et sted mellom Jerusalem og Masada møter vi døden.

Fotografen og jeg kjører i stummende mørke på en smal vei. Alt vi ser er de hvite stripene i veikanten og lysene på bilene som kommer imot oss altfor fort. Vi runder en sving, og så er det der.

En ambulanse til høyre for veien, to hvite laken blusser opp foran frontlyktene våre, som en kamerablits. Det er der, og like raskt er det forsvunnet bak oss i mørket igjen. Vi rekker ikke engang å saktne farten.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt