00:00 - 23. mars 2018

Nå hadde vi en god prat!

Sylvi Listhaugs førsteforsvarer, Carl I. Hagen, møtte varaordfører i Oslo – og overlevende fra Utøya – Khamshajiny Gunaratnam, til dialogseminar for å redde det offentlige ordskiftet.

Topp stemning: Var det ikke godt å bare få prate litt sammen, liksom? Carl I. Hagen (Frp) og Khamshajiny Gunaratnam (Ap) har det riktig så hyggelig når de diskuterer politiker-retorikk. Så spørs det om godstemningen sprer seg til kommentarfeltene.

«Jeg tror vi er fastlåste fordi vi ikke engang prøver», sier varaordfører i Oslo, Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam, fra den svarte skinnsofaen inne på sitt hjørnekontor i syvende etasje i Oslo rådhus.

Det norske ordskiftet har ikke vist seg fra sin vakreste side i forbindelse med regjeringskrisen. Som et siste halloi før hun forlot justisministerkontoret sa Sylvi Listhaug at Støre som statsminister ville vært «en katastrofe for Norge». Unge AUF-ere har fått drapstrusler. Sylvi Listhaug har fått drapstrusler. Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide har i tillegg fått politibeskyttelse. En middelaldrende mann ble fotografert mens han ga nazihilsen under en demonstrasjon for Listhaug. Og folk som sender blomster, er blitt kalt rasister, også de som ikke er det. 

Alt dette er nok til å få den beste av oss til å miste troen på ideen om at samfunnet utvikler seg ved at forskjellige meninger blandes og brytes gjennom intens, men anstendig samtale.

Annonse