Annonse
00:00 - 16. mars 2018

Litt til tillit

Evig eies kun et dårlig rykte. For visse politiske definisjoner av «evig».

Annonse

Ingen vil kunne påstå at forsidene ble ryddet da Senterpartiets fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning, trakk seg fra sitt verv fredag den 12. januar 2018. Men det ble avholdt en pressekonferanse. Rønning var sykmeldt, så andre fikk fortelle. Det hadde vært upassende oppførsel i forbindelse med alkohol og unge partimedlemmer. Hedmark fylkeskommune hadde mottatt varsler i 2015, og så sent som på høsten 2017. I sin søknad om fritak utdypet Rønning at han hadde dårlig dømmekraft, og at «tillit er nødvendig for en politiker for å kunne skjøtte sitt verv på en god måte».

I femtito dager varte Rønnings tillitsløse ørkenvandring. 5. mars ble han så valgt til gruppeleder i fylkestinget.

Føler du deg oppdatert om norsk politikk, men har likevel ikke hørt om denne metoo-saken? Ikke vær overrasket. Den havnet i skyggene av Trond Giske og Kristian Tonning Riise. Sistnevnte sak sprakk den 11. januar, men debatten om hvem som visste hva i Høyre raste inn i helgen og hele neste uke. Blant annet var det hovedsak på NRKs Debatten dagen før pressekonferansen om Rønning.

Annonse