Annonse
00:00 - 02. mars 2018

Hemmelig forskermøte journalført etter 20 måneder

Frode Reppe. Arkivfoto: Christian Belgaux
Annonse

Sagaen om Frode Reppe, den omstridte lakselobbyisten vi portretterte 25. august, fortsetter i Fiskeribladet. Nå er et referat fra hans møte med fiskeriminister Per Sandberg journalført i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), 20 måneder etter at det fant sted. Det er på dette møtet at Reppe, ifølge Fiskeribladet, skal ha fått Sandbergs private gmail-adresse, slik at de to kunne korrespondere uten at «ømtålige e-poster» kom frem i offentligheten. På møtet hadde Reppe med seg to lakseforskere som ikke ønsket at møtet skulle bli kjent. «Forskerne tør rett og slett ikke møte Sandberg så lenge pressen kan finne ut at møtet foregår», skal Reppe ha skrevet til NFD. De to forskerne/konsulentene var Anders Lamberg fra Skandinavisk naturovervåkning og Øyvind Kanstad Hanssen fra Ferskvannsbiologen. Sammen med Reppe uttalte de seg på møtet sterkt kritisk om lakseforskningen ved Havforskningsinstituttet og NINA, og mente det var «problematisk» å bygge et nytt forvaltningssystem av lakseoppdrett på denne forskningen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.