Annonse
09:07 - 22. mars 2018

For å forstå Listhaugs adferd, må man vite at strategi alltid står over taktikk, skriver Magnus Marsdal.

For å forstå Listhaugs adferd, må man vite at strategi alltid står over taktikk, skriver Magnus Marsdal.

«Det er en slående likhet mellom Sylvi Listhaug og Jeanne d’Arc», kan vi lese i den kristne avisen Dagen, den fryktløse heltinnen i en kommende konfrontasjon med hovmodige eliter. Maleri: «Capture of Jeanne d'Arc» av Adolphe Alexandre Dillens/Hermitage Museum
Annonse

Litt før 08.00, mandag 12. mars: Jeg smører matpakker til ungene, vi befinner oss mer enn to døgn forut for Rødts mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Det er nå avgrunnen åpner seg under Erna Solbergs regjering.

Fra kjøkkenradioen lyder KrF-leder Knut Arild Hareide i Politisk kvarter: «Justisministeren har bare en ting å gjøre, det er å slette og beklage». Der og da ble Norge potensielt svanger med en regjeringskrise. Alt som skal til, er at potensialet blir befruktet av et mistillitsforslag. For Sylvi Listhaug er ikke en som sletter eller beklager noe som helst.

Noen tror den outrerte gjenstridigheten hennes skyldes Listhaugs bestemte personlighet. Det har mer å gjøre med en bestemt politisk strategi.

Annonse