Annonse
00:00 - 02. mars 2018

En solskinnshistorie

Solenergi har Afrika nok av. Det som må på plass, er et solsystem.

Armatur: Det er maksimalt Claes Ohlson-kvalitet, men likevel litt stiligere enn ved tidligere solsatsinger. Forhåpentlig varer M-Kopas sett med soldrevne lyspærer lenger enn solskrapet vi ser fra tidligere prosjekter hvor vedlikehold og service ikke fantes.
Annonse

Mye er uvant i Uganda, men akkurat dette føles kjent også før man selv har opplevd det: å bli fraktet med fotograf til en avsidesliggende grend, hilse på verdens mest rynkete gamle dame, snakke med hennes datter, smile til hennes sky sønn som gjemmer seg bak banantreet. Det hele for å fotografere dem under solcellepanelet og lyspæren de har fått. Og kanskje få sanket noen ord.

– God dag, dame.

– God dag, mann. Økseskaft.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse