Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Dikt av Sumaya Jirde Ali

Annonse

Jeg puster liv i murstein
Jeg går etter det jeg vil, sier det jeg vil, gjør det jeg vil
uten å bry meg om de som blir ubekvemme
av den store plassen jeg tar

Jeg sitter som en mann
Bryr meg ikke om dem
som synes det er brysomt

Jeg synger, danser og sminker meg til livets fest
Bryr meg ikke om dem
som grøsser av en hijabis frie valg

Mine skrik får tradisjonsfjellene
til å skjelve
Min selvsikkerhet får torden
til å skvette
Ingenting er farligere enn
en kvinne som er i ett
med seg selv

Jeg viser ingen dyd; jeg er den største hora
Puster liv i murstein
og min styrke
får den til å smuldre opp.

 

Sumaya Jirde Ali (20) er poet og samfunnsdebattant med somalisk bakgrunn. Denne uken måtte hun trekke seg fra 8. mars arrangementer på grunn av hets og trusler, som er kommet i kjølvannet av oppslag på det høyreradikale nettstedet Resett. Redaktør Helge Lurås vil ikke beklage og kaller Ali for en aggressiv, selvhevdende islamist. Diktet er hentet fra Alis diktsamling Kvinner som hater menn og gjengitt med tillatelse fra Minotenk/Frekk Forlag.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse