Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Det Xi ikke vil du skal si

Foto: Lintao Zhang / Getty Images.
Annonse

Kina holder folkekongress for tiden, der det mest brennbare temaet er at president Xi Jinping vil fjerne begrensningene på sin tid ved makten. Da blir det travelt for sensurmyndighetene. Avisen China Digital Times holder oversikt over nye forbud, og her er noen av ordene og uttrykkene som denne uken ble blokkert fra det sosiale mediet Weibo: Ole Brumm, Animal Farm, å erklære seg selv keiser, bokstaven N, jeg er villig til å være vegetarianer resten av livet, Disney, å boarde et flyDet siste uttrykket skrives med de samme kinesiske tegnene som å innta tronen, mens vegetarianerønsket refererer til et sitat fra en kinesisk tv-serie. Fortsettelsen er «… i bytte mot at keiseren dør».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse