Annonse

Annonse

00:00 - 09. mars 2018

Det Xi ikke vil du skal si

Foto: Lintao Zhang / Getty Images.

Kina holder folkekongress for tiden, der det mest brennbare temaet er at president Xi Jinping vil fjerne begrensningene på sin tid ved makten. Da blir det travelt for sensurmyndighetene. Avisen China Digital Times holder oversikt over nye forbud, og her er noen av ordene og uttrykkene som denne uken ble blokkert fra det sosiale mediet Weibo: Ole Brumm, Animal Farm, å erklære seg selv keiser, bokstaven N, jeg er villig til å være vegetarianer resten av livet, Disney, å boarde et flyDet siste uttrykket skrives med de samme kinesiske tegnene som å innta tronen, mens vegetarianerønsket refererer til et sitat fra en kinesisk tv-serie. Fortsettelsen er «… i bytte mot at keiseren dør».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.

Mer fra Aktuelt