Annonse
13:37 - 26. mars 2018

Da Listhaug brukte ytringsfrihetskortet

Sylvi Listhaug sier at Jonas Gahr Støre vil kneble ytringsfriheten. Er argumentet logisk begrunnet? 

Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i Nydalen i Oslo i forrige uke der hun fortalte hvorfor hun gikk av som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 
Annonse

Hør logikksjekkerne på Morgenbladets podkast:

En uke før Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister beskrev vi det kontroversielle facebook-utspillet som politisk trolling (12.03) her i Logikksjekk. Den famøse påstanden:

(1) «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» var ikke et genuint bidrag til diskusjonen om inndragelse av statsborgerskap. Snarere var det en provokasjon som førte til en total avsporing av debatten, riktignok en avsporing med konsekvenser langt utover det Listhaug eller andre kunne forutse.

Statsminister Erna Solberg har etter reaksjonene sagt at hun ønsker seg tilbake til «den kjedelige debatten». Imidlertid er det lite som tyder på at Listhaug har tenkt å bidra til det. På pressekonferansen forrige uke kalte hun KrF «et parti uten ryggrad» og avviste kritikken av utspillet som en «heksejakt».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.