Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Bare en ingeniør

Annonse

En gruppe kunstig intelligens-forskere i USA forsøker å hjelpe politiet med såkalt predictive policing. Ideen er å lære opp et «nevralt nettverk» til å identifisere gjengkriminalitet. Det åpenbare problemet er at dette i bunn og grunn bare er statistisk analyse. Om man lærer intelligensen opp med fortidens fordommer, blir fremtidens politi akkurat like fordomsfulle. Flere stilte kritiske spørsmål om etikken da forskerne nylig la frem prosjektet, skriver Science. «Jeg er bare en ingeniør», svarte Hau Chan, en av forskerne. Svaret fikk Blake Lemoine fra Google til å reise seg, sitere en sang av Tom Lehrer, og forlate salen. Sitatet? «‘Once the rockets are up, who cares where they come down? That’s not my department’ says Wernher von Braun.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse