00:00 - 16. februar 2018

Sikkerhet, spam, potet, pottit

Har du såkalt tofaktor-autentisering (2FA) på for eksempel Facebook? Det er sikkerhetsløsningen der du – i tillegg til passordet – må skrive inn en kode du får tilsendt på telefonen for å logge inn. Effektivt mot hacking og godt jobba, Mark Zuckerberg, ikke sant? Særlig. Denne uken kom det historier fra brukere som hadde skrudd på 2FA – for deretter å få meldinger av typen «Kate, sjefen din har nettopp publisert et innlegg du kanskje vil like». Når folk har svart på meldingen, for eksempel med et vennlig «jeg ba ikke om dette, dra til helvete», har svaret blitt publisert på deres egen Facebook-vegg, til glede for familie og venner. Dear Mark, én dag snart gjør vi alvor av trusselen om å kanskje tenke på å muligens slette kontoene våre. (Men antagelig ikke.)

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse