Annonse

Annonse

00:00 - 09. februar 2018

Antibiotikakyr

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Forrige kunne Verdens helseorganisasjon (WHO) igjen fortelle siste nytt om hvor hurtig antibiotikaresistente bakterier for vanlige – og nå livsfarlige – sykdommer nå sprer seg over landegrensene. Samtidig avsløres nå skyhøyt – og voksende – antibiotikabruk i amerikansk landbruk. Slaktekyr i USA får fem ganger så mye antibiotika som for eksempel britiske kyr. I dag er det strenge restriksjoner for import av dette kjøttet til EU, men i forhandlingene etter brexit kan det bli vanskeligere for Storbritannia å motstå presset om å tillate slik import, ifølge en artikkel The Guardian. Også andre amerikanske delikatesser, slik som klorbleket kylling, kan snart bli tilgjengelig i Storbritannia, frykter aktivister.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse