Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Antibiotikakyr

Foto: Justin Sullivan/Getty Images
Annonse

Forrige kunne Verdens helseorganisasjon (WHO) igjen fortelle siste nytt om hvor hurtig antibiotikaresistente bakterier for vanlige – og nå livsfarlige – sykdommer nå sprer seg over landegrensene. Samtidig avsløres nå skyhøyt – og voksende – antibiotikabruk i amerikansk landbruk. Slaktekyr i USA får fem ganger så mye antibiotika som for eksempel britiske kyr. I dag er det strenge restriksjoner for import av dette kjøttet til EU, men i forhandlingene etter brexit kan det bli vanskeligere for Storbritannia å motstå presset om å tillate slik import, ifølge en artikkel The Guardian. Også andre amerikanske delikatesser, slik som klorbleket kylling, kan snart bli tilgjengelig i Storbritannia, frykter aktivister.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt