Annonse
00:00 - 09. februar 2018

En fotgjenger tar ordet

Annonse

Hva slags slavementalitet er det som har tatt bo i oss fotgjengere? I ukevis nå har vi sklidd rundt på hålka. De få kornene av grus sklir bare vekk, og vi stavrer oss rundt, lister oss, skakke og rare. Vi smyger oss inntil husvegger for å få bedre feste. Mange av oss har ramlet, mange har skadet seg, vi har blåmerker på kroppen. Og vet du hva? Alt dette har skjedd mens bilveien rett ved siden av oss har hatt tørr, bar asfalt. Hvorfor tåler vi det? Hvorfor biter vi denne ydmykelsen i oss, dag etter dag? Hvorfor tar vi ikke bare steget over kanten, går ut i veien, og tar gatene tilbake? Hva slags vesener er vi blitt? Bedre å dø i gata som en mann, enn å trippe rundt på isen som en fjott.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt