Annonse

Annonse

00:00 - 09. februar 2018

En fotgjenger tar ordet

Hva slags slavementalitet er det som har tatt bo i oss fotgjengere? I ukevis nå har vi sklidd rundt på hålka. De få kornene av grus sklir bare vekk, og vi stavrer oss rundt, lister oss, skakke og rare. Vi smyger oss inntil husvegger for å få bedre feste. Mange av oss har ramlet, mange har skadet seg, vi har blåmerker på kroppen. Og vet du hva? Alt dette har skjedd mens bilveien rett ved siden av oss har hatt tørr, bar asfalt. Hvorfor tåler vi det? Hvorfor biter vi denne ydmykelsen i oss, dag etter dag? Hvorfor tar vi ikke bare steget over kanten, går ut i veien, og tar gatene tilbake? Hva slags vesener er vi blitt? Bedre å dø i gata som en mann, enn å trippe rundt på isen som en fjott.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse