09:33 - 09. februar 2018

Stor guide til små bokstaver

Om du bare skal lese to tekster i år om hvordan man skriver et enkelt navn, les denne også.

Universitetet Oslomet har denne uken publisert et mer enn tusen ord langt dokument, formulert som «ofte stilte spørsmål», om hvordan de ansatte skal skrive navnet. Da kan ikke vi være noe dårligere. Her er den: Guiden til hvordan du skriver Morgenbladet.

Hvordan skriver jeg navnet på norsk? Det fullstendige navnet skrives slik: «Morgenbladet». Kortformen skrives slik: «Mårrabla’». Legg merke til at ordene skrives med stor m. Det er ikke stor b i «bladet», selv om «Morgenbladet» er to ord sammenstilt i ett ord.

Hvordan får jeg riktig tankestrek? Hold inne CTRL (PC) eller Option (Mac). Mens du holder inne, kan du tenke gjennom funksjonen til et navn. Bør det være slik at folk legger inn en liten tenkepause midt inne i navnet ditt? Hvis nei, hvorfor skal du da sette inn et tegn som betyr nettopp «tenkepause», midt inne i navnet? Nå kan du slippe tasten igjen. Du har unngått en tankestrek. Gratulerer.

Annonse