Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Sokkesalg hos idrettspresidenten

Dugnad i 2018 betyr salg av dopapir, ankelsokker og andre forbruksvarer. Vi tok med restlageret på intervju med NIF-president Tom Tvedt.

Den unike norske modellen: Breddeidretten er avhengig av at foreldre tar med dugnadsvarer og selger på jobb. Under intervjuet på Ullevål uken før OL fikk NIF-president Tom Tvedt tilbud om å kjøpe ankelsokker, vaskemiddel, ullhals og mer til.
Annonse

Slik finansieres breddeidretten: Foreldre selger varer til inntekt for barnas idrettslag. Dopapir, tørkerull, sokker, småkaker, vaskemiddel, luer, servietter, salami, underbukser, såpe. Selger man for 200 kroner, sitter idrettslaget igjen med litt under hundringsen.

Et raskt søk på et utvalg dugnadsleverandører viser at de ofte sitter igjen med årlig millionoverskudd. Det er enkelt. Bestill dopapir i stort monn fra Kina. Selg dem til et idrettslag, som tar det videre til foreldre, som piner seg fra dør til dør og prakker papiret på venner, familie og folk på jobben. Ikke alle makter å selge, men betaler selv og legger det i kjelleren. Det tyter tørkerull ut av vinduene i Norge i 2018. Alt takket være den unike norske idrettsmodellen.

Samtidig sitter pengene løst i idrettsforbundet sentralt. Rødvin og businessklasse. Tomme luksussuiter i Sotsji. Konsulenthjelp for venstrehåndsarbeid.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse