Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Nytt håp under føttene på oss

Illustrasjon: Wikimedia Commons
Annonse

Forskere i New York har funnet en ny type antibiotika. Malacidin, som forskerne kaller stoffet, ble oppdaget i helt vanlige jordprøver fra USA, og i laboratoriet har det vært i stand til å ta knekken på multiresistente infeksjoner i rotter. Forståsegpåere frykter at overforbruk av antibiotika blir spikeren i kista for menneskeheten: Plutselig en dag blir en sesongforkjølelse immun mot medisin, og vips, så har vi en ny Spanskesyke på gang. Én løsning kunne jo vært å spare antibiotikaen til den virkelig trengs, men såpass fornuftige er vi visst ikke, sånn kollektivt sett. Dermed er det verdt å skåle for malacidin. Dommedag er utsatt, ennå en stund.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse