Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Nytt håp under føttene på oss

Illustrasjon: Wikimedia Commons
Annonse

Forskere i New York har funnet en ny type antibiotika. Malacidin, som forskerne kaller stoffet, ble oppdaget i helt vanlige jordprøver fra USA, og i laboratoriet har det vært i stand til å ta knekken på multiresistente infeksjoner i rotter. Forståsegpåere frykter at overforbruk av antibiotika blir spikeren i kista for menneskeheten: Plutselig en dag blir en sesongforkjølelse immun mot medisin, og vips, så har vi en ny Spanskesyke på gang. Én løsning kunne jo vært å spare antibiotikaen til den virkelig trengs, men såpass fornuftige er vi visst ikke, sånn kollektivt sett. Dermed er det verdt å skåle for malacidin. Dommedag er utsatt, ennå en stund.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.