00:00 - 16. februar 2018

Hva er en skidag?

Holder det med en løype, eller trenger du snø rundt sporet også?

Vi snør, vi snør: Slik så det ut mellom Frognerseteren og Sognsvann tirsdag 13. februar. Men Skiforeningen greier seg med ti centimeter holke og en god fres for å lage løype i Oslomarka.

Årets første skitur: Tre ganger i løpet av turen krysser en mygg skisporet. Det er den første helgen i desember. Fra Frognerseteren på toppen av Oslo og ned til Tryvann regner det jevnt, men føret er fantastisk. Og jeg fylles av takknemlighet, her jeg suser av gårde, overfor Skiforeningen, som lager kunstsnø og hardpakker løyper og har gjort denne turen – gjennom myggens og sildrebekkenes skog – mulig.

Takknemligheten resulterer i at jeg litt senere bestiller et medlemskap i Skiforeningen som julegave. Medlemsbeviset og medlemsbladet Snø og ski kommer i posten. Og når jeg åpner bladet, blar jeg meg rett inn i en debatt om hva en skidag er.

 

Annonse