Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Hun gjorde det

Annonse

Forrige søndag markerte FN en «Internasjonal dag for jenter og kvinner i vitenskapen», og i den forbindelse opprettet Twitter-aktivister emneknaggen #SheDidThat – «hun gjorde det» – for å be folk fremheve vitenskapskvinner som har inspirert dem. Listen er et oppkomme av funfacts, her nøyer vi oss med å nevne ett eksempel: Frances Kelsey, en amerikansk farmakolog, nektet på 1960-tallet å godkjenne thalidomid som legemiddel for gravide i USA, selv om det var i bruk i en rekke europeiske land. Siden viste det seg at thalidomid gir alvorlige fosterskader. (Og for ordens skyld: Det finnes en masse glemte vitenskapmenn også. Emneknaggentusiaster, det er bare å kaste seg med.)

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse