Annonse

Annonse

15:40 - 08. februar 2018

Det som skjer mens Trump kvitrer

CDC, det amerikanske motsvaret til Folkehelseinstituttet, er i ferd med å gå tom for penger til epidemiforebygging. Etter at ebolaepidemien skremte vannet av folk i 2014, bevilget Kongressen ekstra midler til forebyggende arbeid i land som Kongo, Kina og Haiti. De pengene er nå snart brukt opp, og lite tyder på at nye midler er på vei. Dermed må arbeidet stoppe i 39 av 49 land. En ansatt ved CDC sier til The Washington Post at å kutte bevilgningene nå, er «som å bygge en brannstasjon, uten å samtidig trene opp brannmenn eller levere utstyret som kan stoppe brannen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

«Innenfor helsefeltet er det anslått at 85 prosent av all forskning som gjennomføres er bortkastet og burde vært unngått.»
«EU og kommunesamanslåingar er for ein stor del eliten sitt prosjekt.»