Annonse

Annonse

15:40 - 08. februar 2018

Det som skjer mens Trump kvitrer

CDC, det amerikanske motsvaret til Folkehelseinstituttet, er i ferd med å gå tom for penger til epidemiforebygging. Etter at ebolaepidemien skremte vannet av folk i 2014, bevilget Kongressen ekstra midler til forebyggende arbeid i land som Kongo, Kina og Haiti. De pengene er nå snart brukt opp, og lite tyder på at nye midler er på vei. Dermed må arbeidet stoppe i 39 av 49 land. En ansatt ved CDC sier til The Washington Post at å kutte bevilgningene nå, er «som å bygge en brannstasjon, uten å samtidig trene opp brannmenn eller levere utstyret som kan stoppe brannen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

Den lille babyen fremstår psykologisk alene i verden, mens moren strever med sine egne tanker.