15:40 - 08. februar 2018

Det som skjer mens Trump kvitrer

CDC, det amerikanske motsvaret til Folkehelseinstituttet, er i ferd med å gå tom for penger til epidemiforebygging. Etter at ebolaepidemien skremte vannet av folk i 2014, bevilget Kongressen ekstra midler til forebyggende arbeid i land som Kongo, Kina og Haiti. De pengene er nå snart brukt opp, og lite tyder på at nye midler er på vei. Dermed må arbeidet stoppe i 39 av 49 land. En ansatt ved CDC sier til The Washington Post at å kutte bevilgningene nå, er «som å bygge en brannstasjon, uten å samtidig trene opp brannmenn eller levere utstyret som kan stoppe brannen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»