Annonse
15:40 - 08. februar 2018

Det som skjer mens Trump kvitrer

Annonse

CDC, det amerikanske motsvaret til Folkehelseinstituttet, er i ferd med å gå tom for penger til epidemiforebygging. Etter at ebolaepidemien skremte vannet av folk i 2014, bevilget Kongressen ekstra midler til forebyggende arbeid i land som Kongo, Kina og Haiti. De pengene er nå snart brukt opp, og lite tyder på at nye midler er på vei. Dermed må arbeidet stoppe i 39 av 49 land. En ansatt ved CDC sier til The Washington Post at å kutte bevilgningene nå, er «som å bygge en brannstasjon, uten å samtidig trene opp brannmenn eller levere utstyret som kan stoppe brannen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.