Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Vi er alle mobilisert. Trakassering finnes, skriver Marit K. Slotnæs.

Vi er alle mobilisert. Trakassering finnes, skriver Marit K. Slotnæs.

Annonse

Ingen røyk uten ild, heter det. Men produseres det tilstrekkelig med røyk, kan det bli et bål på den måten også. Som vanlig samfunnsinteressert borger, utenfor det journalistiske kretsløpet i sosiale medier, ble man sittende som et stort spørsmålstegn etter oppslagene der Trine Skei Grande kommenterte noe som skulle ha skjedd på en privat fest i Trøndelag for noen år siden – uten å fortelle hva som skulle ha skjedd.

To dager gikk før den unge mannen i historien oppklarte: «Vi hadde begge drukket», sa han til VG. «Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig.» Så nøkternt kan sexhistorien mange har sladret om og ledd av i snart ti år også beskrives. Men det er først nå at dette innslaget av trøndersk festkultur i regjeringen muligens er et problem.

At det alternative nettstedet Resett snylter på metoo og ødelegger for en innvandringsliberal minister, er ikke så sjokkerende. Å tilby den unge mannen betaling for å snakke er selvsagt langt over kanten for god presseskikk, men det er VG og Aftenpostens redaktører som har mest å svare for i «Skei Grande-saken». Flere tar nå til orde for en prinsipiell diskusjon om pressens rolle i metoo-prosessene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse