Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Vi, de psykosomatiske

Annonse

Så sitter man der hos fysioterapauten, og har ikke tilstrekkelig vondt lenger. Ungen ble litt større, jobben litt tryggere, og så slapp det liksom. Det man trodde var rein fysisk ødeleggelse i nedre del av ryggen grunnet den stygge (men strengt tatt nokså barske) sykkelløfteulykken i 2012, var bare «psykosomatisk stress». Er man virkelig så veik at hjernen krabber ut gjennom nervesystemet og påfører fiktive smerte, bare for å få oppmerksomhet? Nei, gi meg heller en skikkelig, fysisk skiveprolaps å jobbe med!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt