Annonse
15:55 - 23. januar 2018

Alt på stell, sier Fifa

Fifa benekter å ha forsinket etterforskningen av doping i russisk fotball.

Fotball-VM er over i Brasil i 2014 og reklamen på Maracana Stadion i Rioa de Janeiro forteller hvor neste mesterskap arrangeres. Foto: Matthew Ashton / Getty Images
Annonse

I forrige uke skrev Morgenbladet at Fifa blir kritisert for å trenere etterforskningen av dopingmistenkte russiske fotballspillerne. Fotballpresident Terje Svendsen mente utestengelse av Russland fra deres eget VM bør vurderes. Beskyldningene kom fra advokaten Jim Walden, som representerer russiske Grigorij Rodtsjenkov, tidligere leder av Russlands statlige dopingprogram.

Rodtsjenkov gjorde sine arkiver kjent. De ble undersøkt av en kommisjon ledet av sportsjuristen Richard McLaren. Den påfølgende McLaren-rapporten har ført til at Russland er utestengt fra vinterens OL. Del 2 av McLaren-rapporten viser at 34 fotballspillere var en del av dopingprogrammet, og Rodtsjenkov har hevdet at spillere i VM-troppen i 2014 også var omfattet av den statlige dopingen. Det er opp til Fifa å etterforske og dømme i disse sakene, og en fellende dom vil teoretisk kunne resultere i at Russland utestenges fra eget VM.

Fifa benekter å ha forsinket etterforskningen.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse