Annonse

Annonse

13:15 - 15. januar 2018

Den rasende notis

Det er lenge siden Leif Juster hyttet med paraplyen mot Meteorologisk institutt. Nå hytter vi igjen. Yr har gjort temperaturen til en følelsessak. Man kan velge tabellvisning, som før, med eksakt temperatur, men det du får opp uten videre er «himmelvisning» hvor –10 grader på Filefjell suppleres med «føles som –20».  Ja da, det finnes tabeller for effektiv temperatur, følt temperatur, basert på vind og luftfuktighet og et gjennomsnittsmenneskes sanseapparat, men ingen skal fortelle meg hva jeg føler. Det er invaderende, Kristen Gislefoss, det er trakasserende, Kristian Gislefoss, det er harassment, Rafael Escobar Løvdahl. Hytt, hytt, hytt!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Aktuelt