00:00 - 05. januar 2018

Profet ut av tiden

Profet i Salt Lake City: Thomas S. Monson under åpningen av mormonerkirkens generalforsamling i 2010. Foto: George Frey/Getty Images 

Tirsdag kveld sovnet Thomas S. Monson stille inn i sitt hjem i Salt Lake City 90 år gammel, melder mormonnytt.no. Monson var president i Jesu Kristi kirke av de siste dagers hellige, og dermed den seneste i rekken av mormonerkirkens profeter. Etter å ha startet sin karriere i kirkens eget mediehus Deseret, gikk Monson gradene til profetstatus i kirken fra 2008. Ifølge mormonnytt.no vil «De tolv apostlers quorum» først utpeke en ny «prophet, seer, and revelator» etter Monsons begravelse.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse